Vijesti
 Mladi članovi/iskre Platforme za progres pokrenuli projekat pod nazivom „Tiče se i mene“. Cilj projekta je da se pokrenu i mladi ljudi, da shvate da ih se TIČE šta se dešava na političkoj sceni u BiH, ali i u svijetu

!Tiče ih se ko je danas na vlasti, tiče ih se gdje ide njihov novac. Tiče ih se što je prosječna plata mizerna, a cijene iz godine u godinu sve veće. Tiče ih se što ne mogu dobiti posao. Tiče ih se što neupućene osobe, koje za 50 KM prodaju svoj glas, odlučuju o našoj/njihovoj budućnosti. Tiče ih se to što će sve gore navedeno dovesti do toga da moraju otići, ostaviti svoje roditelje, prijatelje, život. SVE NAS SE TIČE, ITEKAKO!", kazali su mladi iz Platforme za progres.

Mladi su pozvali sve da im se pridruže i pruže podršku u ovom projektu. 

"Vrijeme da izađemo iz stanja apatije i beznađa i da se pokrenemo! Ne dozvolimo  da nas naša djeca i jedina nada BiH napuste u potrazi za boljim životom", rekli su, te dodali, "Potrudimo se da im to omogućimo ovdje! Ne, negdje tamo, već ovdje!"

Ovaj projekat predstavljat će simbolični početak promjena u našoj državi. Ovi mladi žele se kod ljudi probudi svijest o ličnoj odgovornosti.

Pa postavljaju pitanja :

Zapitajmo se svi ponaosob šta smo uradili da u našoj zajednici/državi bude bolje? Jesmo li zaista dali svoj maksimum?

Vaša podrška njima se ogleda u slijedećem, potrebno je da na Vašim društvenim mrežama  (Facebook, instagram, ili neke druge) objavite svoju fotografiju (može i selfie) sa hashtagom #ticeseimene #platformazaprogres #ijasamiskra #mirsadhadzikadic i u opisu slike da navedete šta ste vi uradili da vašoj zajednici bude bolje? Čak i male, simbolične stvari poput kupovanja tramvajske karte, voženja automobila ograničenom brzinom, su VAŽNE!

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.