7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Velež upisao novu pobjedu: Rođeni slavili protiv Jedinstva

Danas je u Mostaru odigrana utakmica 18. kola Prve lige FBiH između Veleža i Jedinstva iz Bihaća. Na kraju, sigurna pobjeda Veleža rezultatom 2-0.

Rođeni su krenuli u sljedećem sastavu: Bogdanović – Biševac, Mrgan, Kuduzović, Mešanović – Zeljković – Behram, Ćosić – Cvijanović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bobić, Dario, Ramčilović, Osmić, Samardžić, Ovčina i Berisha.

Trener Jedinstva, Vlado Jagodić, na teren je poslao sljedećih 11: Karavdić, Đanan, Aletić, Jašarević, Remić, Nuspahić, Jahić, Bijedić, Kremenović, Hodžić, Tahirović. Na klupi su bili Fajković, Ćirić, Zuko, Hadžić, Kablić, Dervišević, Husić.

- OGLAS -

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu gostiju, kako bi pokazali da danas ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. Već u 2. minuti veliku priliku imao je Fajić, ali njegov udarac završava preko gola Karavdića. Nakon toga, probali su Behram, Brandao, Cvijanović i opet Fajić u dva navrata, koji je vodio veliku borbu sa Tahirovićem, ali bez promjene rezultata.

Gosti su u 24. minuti, nakon oduzete lopte na sredini terena pokušali zaprijetiti golu Bogdanovića, ali je Kuduzović u zadnji momenat reagovao. Gosti su tražili penal, ali je sudija Ibrahimkadić samo odmahnuo rukom.

Velež je u 28. minuti došao do zaslužene prednosti kada je nakon nesporazuma između golmana Karavdića i odbrambenog igrača Hodžića lopta završila u mreži. Do kraja poluvremena, svoj udarac je oprobao još jednom Behram, ali bez promjene rezultata. Tako se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Veleža.

Rođeni su sa napadima krenuli i u drugom poluvremenu. Prvo je probao Ćosić, da bi Behram nakon sjajne asistencije Brandaa pogodio u 51. minuti za vodstvo Veleža 2-0. Odmah nakon gola priliku za igru dobio je Valmir Berisha, koji je zamjenio Ćosića.

Gosti su u 55. minuti preko Nuspahića imali priliku da smanje prednost Veleža, ali je Bogdanović dobro reagovao. Na drugoj strani, Cvijanović je odlično prošao po desnoj strani, uposlio Fajića, ali je golman Karavdić bio na pravom mjestu.

U 62. minuti priliku za igru dobio je Haris Ovčina, koji je zamjenio Cvijanovića. U 67. minuti vidjeli smo fair play potez Seida Behrama, koji je prekinuo napad Veleža, kako bi izbacio loptu u aut, jer je na zemlji ostao igrač Jedinstva, što su prisutni navijači nagradili aplauzom. U 70. minuti Hodžić je pokušao kod gostiju nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola Veleža.

Igrala se 73. minuta kada je u igru ušao mladi Melvin Osmić, koji je zamjenio Maida Mrgana, na čije mjesto u odbrani se spustio Zeljković. Svoj udarac u 75. minuti oprobao je Berisha, ali bez promjene rezultata. Nakon toga, Brandao je imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali njegov udarac završava pored gola Jedinstva.

Priliku da zatrese mrežu u svom prvom nastupu za Rođene imao je Berisha u 82. minuti, ali njegov udarac završava na stativi gola Karavdića. Nakon toga, Hodžić je uhvatio volej u 16-ercu, a zatim i Jašarević dobro šutira, ali Bogdanović odlično brani.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da su Rođeni upisali sigurnu pobjedu rezultatom 2-0.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA