5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Hadžifejzović za PRVU TV: “Znao bih ko će da pobijedi, kada bih znao koliko će ko od njih ukrasti”

Novinarska ekipa “Prve Srpske televizije” jučer je posjetila prostorije Face TV-a , uoči jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini i tom prilikom razgovarala je sa osnivačem, urednikom i voditeljem ove televizije Senadom Hadžifejzovićem, koji je zajedno s FACE timom, održao višesatni izborni program do kasno u noć.

TV ekipa “Prve” je snimila sastanak koji je predviđen za finalne pripreme i raspodjele obaveza prema novinarima.

“Ok, razumjeli?”, poručio je Hadžifejzović, nakon čega je cijela ekipa odlučno potvrdila razumjevanje i krenula u novi TV izazov u trajanju od sedam sati uživo programa.

- OGLAS -

Kako navodi “Prva TV”, tako su u Bosni i Hercegovini i zvanično iz ugla naših kolega počeli izbori.

“Sa 90 posto sigurnosti bih znao ko će da pobijedi, kada bih znao koliko će ko od njih ukrasti”, poručio je Hadžifejzović u razgovoru za PRVU TV.

Između ostalog, razgovor su obavili i sa Vildanom Selimbegović, urednicom lista “Oslobođenje”, koja je istakla kako je “sve prilično neizvjesno što do sada nije bio slučaj.”

Čini se da su uvježbani osmijesi i ne naročito kreativni natpisi na predizbornim plakatima Sarajlije ostavile ravnodušnim, pa je ekipa “Prve” odlučila da od građana zatraže mišljenja i prognoze za jučerašnje održane izbore u Bosni i Hercegovini.

Mnogi su poslali pesimistične poruke kako su “svi isti”, “nemoguće je da se pomijeni bilo šta”, “da ne očekuju ništa, iako obavljaju svoju građansku dužnost”,.. i tako u krug.

U kampanji se, kako navode iz PRVE TV, pisalo jedno, a pričalo drugo.

“Kampanja je bila prljava i bijedna”, ističe Hadžifejzović.

Selimbegović je također dodala da su “nacija, vjera i svađe, ‘najopipljivije’ kod nas.”

“Oni vladaju strahovladom, oni prepadaju narode”, izjavio je Hadžifejzović.

Selimbegović je iznijela mišljenje kako smatra da će i ovi izbori pokazati “da baš nije kompletno biračko tijelo tako ‘sretno’ sa takvom ponudom.”

Dakle, malo ko se i nadao da će poslije izbora biti bolje, ali nije da nema baš nikakvih očekivanja.

“Barem onaj nivo promjena da dobijemo više partija koje će formirajući Vladu jedna drugu kontrolisati”, poručila je Selimbegović.

“Poslije izbora ovdje, bilo šta da se desi, to će biti isključivo po volji stranaca”, zaključio je Hadžifejzović.

Ko god da pobjedi o budućnosti tri naroda u jednoj državi odlučivat će kažu neko treći.

Ako nam to bude u interesu bit će demonstracije, protesti, bit će proglašenje nevažećih izbora ili neće ništa. U ovoj zemlji ništa ne zavisi od nas”, izjavio je Hadžifejzović.

“Mislim da će u svakom slučaju biti jako teško formirati vlast i da će se tu opet lomiti koplja”, dodala je Selimbegović.
 
“I od od stotina pobjedničkih torti spremnih da se večeras u slast pojedu, 90 posto neće biti pojedeno”, navodi Hadžifejzović tokom najave izbornog programa.

Danas će se znati koliko je Bosna i Hercegovina glasala. Znat ćemo i ko “neće pojesti pobjedničku tortu”, završili su prilog za informativnu emisiju “Vesti u 18” sa riječima Senada Hadžifejzovića, tokom najave specijalnog TV maratona Face to Face Specijal.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA