5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Zovko odala namjere: Niko ne zastupa interese Hrvatske u Predsjedništvu BiH

Nije to krio ni Dragan Čović kada je na općem saboru HDZ-a u Zagrebu u maju ove godine poručio da će “Hrvati u BiH i dalje braniti hrvatske granice, odnosno zaustaviti svako prijetnju koja bi se iz BiH mogla preliti u Hrvatsku”.

– Ja vam samo mogu garantirati da s druge strane tisuću kilometara duge europske granice imate hrvatski narod. Organizirani hrvatski narod. Koji će poslati jednaku poruku kao nedavno kod Pelješkog mosta i kod brojnih drugih izazova koji bi se htjeli preseliti s područja zapadnog Balkana ka Hrvatskoj. E neće moći – ima nas dosta danas na svim razinama vlasti da to nećemo dozvoliti nikome, poručio je tada Čović.

A da je i Hrvatska ozbiljno računala da će u naredne četiri godine u Predsjedništvu BiH imati zaštitnika svojih interesa, potvrdila je gostujući sinoć na N1 zastupnica HDZ-a Hrvatske u Evropskom parlamentu Željana Zovko.

Ona je komentirajući jedinstveni stav Predsjedništva BiH da Hrvatska krši sporazum o sukcesiji imovine SFRJ, na upit ko je po ovom pitanju u pravu, odgovorila:

- OGLAS -

– Hrvatska apsloutno je ovdje u pravu. Znači ono što se dešava u Predsjedništvu, mi smo izgubili svaku nadu da ćemo imati tu hrvatskog predstavnika, poručila je Zovko.

Tako smo po prvi put od zvanične politike Hrvatske čuli da je u Predsjedništvu BiH namjeravala osigurati poziciju čovjeku koji bi umjesto interesa BiH, zastupao interese druge države.

Bez Čovića u Predsjedništvu, Hrvatska bi se u narednom period konačno mogla suočiti sa pitanjima  rješavanja problema državne imovine BiH, definiranjem granice ili zaštiti prava BiH po pitanju korištenja vodnih kapaciteta Buškog jezera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA