Vijesti
Mujče, najbolja vijest u regionu: Slijep diplomirao, pjeva, piše, trči, čita…
Mujče: "Nema rePa od repa!"
FACE pokreće akciju da se Mujče zaposli i da se otkupi stan za njega. Mujče u studiju demonstrirao svoje vještine na telefonu, te repovao svoje i stihove Jale Brata.

Sve uređaje mogu koristiti uz pomoć govornog programa, knjige prebacim u PDF i kroz taj program, kao što vas slušam, tako slušam i knjigu. Nisam imao problema na fakultetu, svi su bili korektni prema meni. Nikad nisam dozvolio da dobijem ocjenu na osnovu sažaljenja, trudio sam se i pokazao svima da mogu naučiti. Bilo je ispita na koje sam izlazio nekoliko puta, padao sam Rimsko pravo nekoliko puta. Imao sam raznih problema u osnovnoj školi, narušavali su mi ljudska prava. Trebao sam imati asistenta u toku nastave, ali ga nikada nisam dobio. U osnovnoj školi mi nisu dozvolili da idem na ekskurziju zato što sam slabovidan, iako sam se mogao kretati uz obrazloženje da se nema ko brinuti o meni! Sve je to iza mene, čekao sam trenutak da javno skinem s leđa taj teret! Siguran sam da u ovom trenutku postoje stotine slučajeva s invaliditetom koje proživljavaju sličan vid diskriminacije, na to se mora reagovati!

Nikada nisam dobio nikakvu pomoć, iako imam riješenje da sam 100% invalid, a i moj otac je bio cijelo vrijeme u ratu.

Sam sebi zarađujem novac: pišem novinske tekstove, snalazim se, pišem kolumne za nekoliko portala.

Ja sam zadovoljan! Pišem knjigu o svom životu, u njoj ću detaljno opisati moj životni put i sve ono što sam teškim radom uz pomoć svojih prijatelja postigao.

Senad Pećanin mi je dosta pomogao, kupio mi je stan, ali je potrebno još 50.000 maraka da se otplati! Riješit će se i to, ako Bog da, sve će se riješiti!

Volio bih da predstavljam državu, namjeravam ostati i raditi ovdje, te doprinijeti da svaki građanin bude isti. Meni ništa posebno ne treba, samo želim da svi budemo jednaki!

Jedno jutro sam se probudio i nisam vidio, tako su dani prolazili i sutra dan sam rekao svojima da ne vidim i otisli smo u jednu kliniku u srebrenik, gdje su mi davno operisali desno oko... U tuzli na konziliju su rekli da je to ablacija i da sam zakasnio i da oni to ne mogu raditi.. Bili su praznici, kraj ramazana pred bajram... Nakon nekoliko dana sam otisao u beograd i rekli su da postoji sansa ali postao bih medicinski fenomen.. Rekli su mi da mogu pokusati ali sam ipak rekao ne...

Mujče je za sve gledatelje FACE televizije ispričao na koji način je ostavio bez vida, prisjetio se svih svojih prijatelja i profesora. Pogledajte ovu nevjerovatnu životnu priču o upornosti!

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.