Vijesti
MUP HNŽ-a: Svi preduvjeti bili ispunjeni za policijsko postupanje na Uborku MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasio se u vezi s jutrošnjom deblokadom odlagališta na Uborku
# Fena

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasio se u vezi s jutrošnjom deblokadom odlagališta na Uborku navodeći u priopćenju za javnost kako su "svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez uporabe sredstava prinude".

U priopćenju se navodi da su službene radnje poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 2. 12. 2019. i 6. 12. 2019. i zaključka Vlade BiH od 28. 11. 2019. u kojemu se, među ostalim, navodi da se "ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole".

"Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o 'policijskoj diktaturi', 'političkoj policiji' i sličnim terminima kojim su nas 'počastili' pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena. Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke, a sve u cilju osiguranja imovine i osobne sigurnosti građana HNŽ, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada", dodaje se u priopćenju županijskog MUP-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.