Vijesti
MUPKS: Realizirana javna kampanja “Borba protiv korupcije” MUP Kantona Sarajevo je u prethodnom periodu pokazao svoju opredijeljenost da u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta, učini sve na otkrivanju i sprečavanju svih oblika koruptivnih ponašanja.
# Agencija

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa ICITAP-om (Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci) i INL-om (Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a), realizirala kampanju "Borba protiv korupcije".

Današnja kampanja upriličena je u povodu obilježavanja 9. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i zapravo predstavlja nastavak kontinuiranih  aktivnosti započetih još u decembru 2016. godine, kada je Uprava policije MUP-a KS također učestvovala u provođenju kampanje pod sloganom "Prekinite lanac korupcije".

MUP Kantona Sarajevo je u prethodnom periodu pokazao svoju opredijeljenost da u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta, učini sve na otkrivanju i sprečavanju svih oblika koruptivnih ponašanja.

Kao pokazatelj spremnosti nadležnih u MUP-u KS, a u smislu što efikasnije borbe protiv korupcije,  MUP Kantona Sarajevo je još  početkom 2015. godine aktivirao aplikaciju za online prijavu korupcije na službenoj web-stranici Ministarstva, čime je data mogućnost građanima da anonimno prijave sve oblike koruptivnih ponašanja.

Na štandu postavljenom u "Sarajevo City Centra", policijski službenici građanima su dijelili flajere i edukativni materijal u kojem je posebno problematizirano pitanje korupcije u našem društvu, te dijelili anketne listiće čijom će se obradom, na jednom većem uzorku ispitanika, moći analizirati generalni stav građana o korupciji, te precizinije odrediti najefikasniji oblici suprotstavljanja ovoj opasnoj i štetnoj pojavi.  

 Policijski službenici su kroz razgovor pokušali ohrabriti anketirane građane da sve oblike koruptivnih ponašanja prijave nadležnim službama i institucijama, saopćeno je iz MUP-a KS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.