Vijesti
Muriz Memić se obratio javnosti: Imamo nove informacije. Obavijestit ću OHR i Ambasadu SAD Murzi Memić sinoć se obratio javnosti, jer su kako kaže, dobili nove informacije.
#

On je kazao da se vrši ogroman pritisak na Tužilaštvo BiH da se odustane od istrage u slučaju “Dženan Memić”.

“Ja i moja porodica se pet godina grčeviti borimo za istinu i pravdu za rasvjetljivanje ubistva mog sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli. Nakon dvije oslobođajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je po našoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv 45 poznatih lica – tužilaca, policajaca, vještaka, doktora i više nepoznatih lica otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana. Od početka istrage Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala u vezi sa ometanjem strage ubistva, a posebno nakon hapšenja pripadnika policije MUP-a KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, se nalazi pod ogromnim pritiskom. Na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i postupajućeg tuzioca Ćazima Hasanspahića se vrši ogroman pritisak da se ovo zaustavi.

 O ovome ću obavijestiti OHR i Ambasadu SAD. Niko nem pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić ali i drugim slučajevima. Zamolit ću da poduzmu sve kako bi se Tužilaštvu omogućilo da pokrenutom istagom utvrdi ko su ubice kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju”, naveo je između ostalog Muriz Memić.

Pogledajte video:

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.