10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Šok u Amsterdamu: Mourino poluvrijeme iz snova donijelo Tottenhamu veliko finale!

Ajax i Tottenham odigrali su fantastičan meč na Johan Cruijff Areni. Nakon vodstva Kopljanika od 2:0, činilo se da je sve riješeno, međutim Spursi su sa tri gola Lucasa Moure preokrenuli i došli do finala Lige prvaka.

Prvu veću priliku na utakmici imao je Ajax u četvrtoj minuti kada je pokušao Dušan Tadić, ali Kopljanici su dobili samo korner. Nakon kornera amsterdamski klub došao je do prednosti, a pogodak glavom postigao je kapiten Matthijs de Ligt.

Već u narednom napadu Spursi su mogli do izjednačenja, ali udarac Heung-Min Sona zaustavila je stativa. Tadić nije iskoristio veliku priliku u 31. minuti, ali zato je u 35. Hakim Ziyech snažnim udarcem zatresao mrežu gostiju za 2:0.

- OGLAS -

Činilo se da je Ajax riješio pitanje prolaska u finale, međutim u drugom poluvremenu kao da je izašla druga ekipa Tottenhama. Prvo je Dele Alli zaprijetio u 54. minuti, a minutu poslije Lucas Moura je pogodio za 1:2.

Brazilac je u 59. minuti izludio odbranu Ajaxa i svojim drugim golom poravnao na 2:2 i tako vratio Spurse u igru. Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Ziyech je imao veliku šansu za domaće, nakon čega je Tottenham imao nekoliko sjajnih prilika. U posljednjim trenucima, kada su svi očekivali kraj utakmice, Moura je zaključio hat-trick i donio plasman Tottenhamu u finale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, prenosi scsport.ba. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA