1 C
Sarajevo
19.04.2024

“Aquaman” i “Spider-Man: Novi svijet” na repertoaru Cinema Cityja 10. 12. 2018.

Aquaman otkriva priču u kojoj mladi Arthur Curry saznaje da je nasljednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod.

Uz Jasona Momou u ulozi kralja mora, u filmu se pojavljuje još nemali broj fantastičnih glumaca. Ocean Mastera glumi Patrick Wilson, Amber Heard glumi kraljicu mora Meru, a Willem Dafoe je Aquamanov saveznik, Vulko. Dobitnica nagrade Oscar Nicole Kidman glumi kraljicu Atlannu, dok je Temuera Morrison preuzeo ulogu Aquamanovog oca…

 

 

“Spider-Man:Novi svijet” (Spider-Man: Into the Spider-Verse) je animirana akcija redatelja Boba Persichettia i Petera Ramseya.

- OGLAS -

Radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam…

 

Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcijsku avanturu “Smrtonosne mašine” u režiji Christiana Riversa, zatim sportsku dramu “Creed II” u kojoj glavne uloge tumače Sylvester Stallone, Michael B. Jordan iDolph Lundgren, te akcionu avanturu “Robin Hood” sa Taronom Egertonim i Jamiem Foxxom u glavnim ulogama.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi Asterix: Tajna čarobnog napitka”, “Grinč”, “Stopalići”, i “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju”.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA