1 C
Sarajevo
19.04.2024

Izborni materijal dopremljen GIK-u Goražde

Pojasnio je da je riječ o osjetljivom izbornom materijalu, izvodima s centralnog biračkog spiska i glasačkim listićima.

– Sa predsjednicima biračkih odbora i pripadnicima MUP-a BPK Goražde dogovorit ćemo plan dostave, kako bi u subotu obavili distribuciju po biračkim mjestima -, kazao je Popović.

Napominje da će uporedo s tehničkim pripremama za održavanje izbora, Gradska izborna komisija raditi na ažuriranju izvoda iz centralnog biračkog spiska, u skladu sa instrukcijama Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

- OGLAS -

– To se odnosi na brisanje osoba umrlih od dana zaključivanja centralnog biračkog spiska 24. augusta do danas, što neće biti problem. Već su nam dostavljeni spiskovi iz matičnog ureda tako da ćemo to uspjeti završiti do dana održavanja izbora -, precizirao je Popović.

U Gradskoj izbornoj komisiji napominju da u Goraždu pravo glasa ima oko 21.000 birača. Oni će glasati na 35 biračkih mjesta od kojih 32 redovna, jednom za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a radit će i dva mobilna tima.

-Lokacije biračkih mjesta su iste u odnosu na prošle izbore a jedino novo biračko mjesto je u naselju Zupčići. Gdje će obaviti svoju građansku dužnost birači mogu provjeriti na web stranici izbori.ba ili slanjem jedinstvenog matičnog broja na 091 12 12 12 –, istakao je predsjednik Gradske izborne komisije Goražde.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA