1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Emery dovodi novog lijevog beka: Je li ovaj igrač bolji od Kolašinca?

Topnici i ove sezone u Premiershipu igraju kako smo navikli, tačnije rečeno drže 4. poziciju na tabeli, a Emery smatra da mu trebaju četiri pojačanja kako bi mogao da se bori za sam vrh tabele.

Engleski novinar David Ornstein rekao je gostujući u emisiji Sky Sporta da će Emery potražiti igrače na četiri pozicije – golmana, lijevog beka, krilo i centralnog veznog.

“Arsenal će definitivno potražiti veznog igrača koji pokriva sav centralni prostor kako bi zamijenio Ramseyja”, kaže Ornstein, a ranije informacije su govorile kako bi to trebao biti fudbaler Eibara Joan Jorda koji će koštati oko 13 miliona funti.

- OGLAS -

 

“Također, još uvijek traže jedno krilo, a i lijevog beka. Mortaju dovesti i zamjenu za Petra Cecha koji ide u penziju”.

Naravno, nama je najzanimljivija pozicija lijevog beka na kojoj igra naš Sead Kolašinac, a Arsenal će istu poziciju učiniti još jačom dovođenjem fudbalera Celtica Kierana Tierneyja. Topnici su navodno spremni dati 25 miliona funti za ovog 21–godišnjeg lijevog beka.

Kada je u pitanju pozicija golmanam, Arsenal bi trebao vratiti sa posudbe Emiliana Martineza koji će sljedeće sezone biti zamjena za Bernda Lena, prenosi sportsport.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA