15 C
Sarajevo
28.03.2024

Nakon Google+, gasi se još jedan Googleov servis?

Gašenje Googleove društvene mreže, Google+, gotovo nikoga nije iznenadilo. Od samog početka, Google+ nije se nametnuo kao alternativa Facebooku i relativno malen broj ljudi ga je zaista redovno koristio.

No čini se kako se u Googleu spremaju na gašenje još jednog servisa, a to bi moglo utjecati na velik broj ljudi širom svijeta.

Prema informacijama do kojih je došao portal 9to5 Google, u historiju će 2020. Googleov servis za razmjenu poruka i video pozive, Hangouts. Barem što se privatnih korisnika tiče.

- OGLAS -

Ostali će se korisnici morati okrenuti nekim drugim aplikacijama (kao što su to Viber, WhatsApp, Skype) ili pričekati i vidjeti šta će to Google novo predstaviti kao zamjenu za Hangouts. Google, inače, pokušava korisnike Hangouta “preusmjeriti” na svoju aplikaciju Allo, no to se do sad nije pokazalo kao uspješna misija.

Što se Hangouta tiče, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, korisnici će se pobuniti, glasno negodovati, no na kraju ipak koristiti novu aplikaciju.

Podsjetimo, svi koji aktivno korsite Gmail i Android vjerojatno su, barem jednom, koristili Hangouts, servis koji je predstavljen 2013. godine kao zamjena i poboljšanje (o tome bi se dalo raspravljati) za Google Talk. Korisnici su negodovali i bunili se, aplikacija je imala svoje probleme, no s vremenom je postala jedna od korištenijih aplikacija za dopisivanje i videopozive.

Glavna je prednost Hangoutsa u odnosu na druge aplikacije koje se trenutno nalaze na tržištu, što za stvaranje računa (a onda i komunikaciju) nije bio potreban broj mobilnog telefona, već samo Gmail adresa. To znači da ga je bilo moguće koristiti i na uređajima koji nemaju SIM karticu u sebi.

Hoće li i “nova aplikacija” nuditi istu mogućnost, još nije poznato.

Za sad, “uživajte” u Hangoutsu dok možete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA