Vijesti
Načelnik Ajnadžić uručio specijalno teretno vozilo za potrebe KJKP „Park“ Tokom današnje primopredaje vozila Abdurahmanović se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na sveukupnoj podršci koju pružaju ovom preduzeću.

U Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirska dolina“, kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće Park, u četvrtak, 24. septembra 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom ovog preduzeća Edinom Abdurahmanovićem potpisao ugovor o korištenju teretnog vozila sa hidrauličnom korpom.

Novu mehanizaciju za rad na terenu, u slučaju vremenskih nepogoda, vanrednih okolnosti i stanja nesreće, spašavanja ljudi i objekata od danas će na raspolaganju imati ekipa preduzeća Park, koja čini i dio tima Štaba civilne zaštite Općine Centar. Prezentacija nove auto korpe s kranom za rad na visinama i preko 24 metra upriličena je danas ispred prostorija Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, u Pionirskoj dolini.

Naime preduzeće Park u svom sastavu duže od 15 godina ima jedinicu, koja djeluje i pri Civilnoj zaštiti i u slučaju vanrednih okolnosti ili stanja nesreće spremna je na terenu pružiti pomoć i zaštitu građanima i objektima. S obzirom da ova jedinica djeluje i u sklopu Općinskog štaba civilne zaštite Centra oprema kojom raspolaže itekako je bitna, a od danas na raspolaganju imaju i auto korpu koja gabaritima, težinom i kranom na principu teleskopa, olakšava rad i djelovanje na nepristupačnim, manjim i uskim prostorima. Nova auto korpa pomoći će i u zaštiti i spašavanju stanovništva i imovine i od visokih i opasnih stabala. Dobra karakteristika je i što kran s platformom dostiže maksimalnu visinu od 24 metra, a omogućava i njegovo bočno djelovanje na udaljenosti do devet metara. Rad ove jedinice u vrijeme vremenskih nepogoda, ali i vanrednih okolnosti itekako će uz novu opremu i mehanizaciju biti olakšan i efikasniji.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovo nastavak dobre saradnju sa preduzećem Park.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.