7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Broj poginulih pod ruševinama zgrade u Rusiji porastao na 21

Među tijelima izvučenim danas u gradu Magnitogorsku je i ono trogodišnje djevojčice, navele su ruske novinske agencije saopćenje ministarstva za vanredne situacije.

Jedanaestomjesečni dječak izvučen je živ iz ruševina u utorak, skoro 36 sati nakon urušavanja zgrade, u ozbiljnom je ali stabilnom stanju u dječjoj bolnici u Moskvi. On je prebačen u skoro 1.400 kilometara udaljenu rusku prijestolnicu avionom koji je dodijeljen ministarstvu zdravstva specijalno za tu priliku.

Ministrica zdravstva Veronika Skvorcova izjavila je u srijedu da je dječak zadobio površinske povrede po glavi, ali da nije pretrpio oštećenja mozga.

- OGLAS -

Vlasti su saopćile da se 20 ljudi koji su živjeli u zgradi još vode kao nestali, među kojma i petero djece.

Mogućnost da bilo ko od njih bude pronađen živ blijeda je nakon dvije ledene noći u kojima su temperature padale na više od minus 20 stepeni Celzijusa. Jedna mačka, ipak, izvučena je živa iz ruševina u srijedu popodne, oko 60 sati nakon što se dio desetospratnice srušio.

Nesreća koja se desila prije zore u ponedjeljak vjerovatno je izazvana curenjem gasa, saopćili su zvaničnici.

Dan žalosti proglašen je u regiji Čeljabinsk u kojoj se nalazi Magnitogorsk, a mještani su polagali cvijeće i svijeće na mjestu nesreće. Neki Moskovljani polagali su cvijeće na ulazu u ured predstavnika regionalne vlade u ruskoj prijestolnici, prenosi Associated Press.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA