7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Bivši ministar pravde KS, novi premijer Kantona?

Prema najnovijim informacijama novi premijer Kantona Sarajevo bit će Mario Nenadić, kao nestranački kandidat i rješenje SDA, SBB-a i DF-a.

Nakon što su lideri ovih stranaka potvrdili da će činiti novu većinu u Kantonu Sarajevo i da će formirati novu vladu, odlučeno je da novi premijer Kantona Sarajevo bude nestranački čovjek. Prema posljednjim informacijama to će biti bivši ministar pravde Kantona Sarajevo. Mario Nenadić.

Izetbegović nije htio da potvrdi ovu informaciju ali je izjavio: “Imamo dobro ime i prihvatljivo za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajevo. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Želimo napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja imenovanja”.

- OGLAS -

Nenadić je bio veoma cijenjen i u prošlom sazivu Vlade KS kada je obnašao funkciju ministra pravde, kao nestranački kadar ali na prijedlog SBB-a.

Radi se o zajedničkom kandidatu spomenute tri stranke. U novoj Vladi KS SDA će imati sedam ministarskih pozicija, SBB tri, a DF dvije. Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo bit će kandidat SDA.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA