-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Nakon kritike stranaca, MUP RS odustaje od novog zakona

Ambasade SAD, Njemačke i Velike Britanije te OHR saopštile su danas da je MUP RS dostavio nacrt Zakona o javnom okupljanju ekspertima međunarodne zajednice u svrhu dobijanja njihove stručne ocjene, te da bi isto trebalo uraditi i sa predloženim amandmanima na Zakon o javnom redu i miru.

U saopštenju iz MUP Srpske naglašava se da je cilj da se dobije kvalitetno dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona.

“Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve s ciljem podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine” – ističu iz MUP RS.

- OGLAS -

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo nije uputilo u skupštinsku proceduru nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada Republike Srpske o njemu izjasnila.

“Imajući u vidu da je riječ o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama ovog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u procedure “– dodaje se u saopštenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA