9 C
Sarajevo
20.04.2024

3 vježbe za početnike koje će ojačati tijelo i um

Iznimno je važno ne zaboraviti i u ovom periodu održavati zdravo tijelo, ali i zdrav duh.

Ako ste ovih dana pod stresom ili jednostavno ne možete da pronađete mir, naš prijedlog koji vam može pripomoći u tome jeste joga. Uz nju ćete harmonizirati tijelo i um, ali se i pokrenuti. 

 

- OGLAS -

 

Joga povećava gipkost, masira unutrašnje organe, izbacuje toksine iz tijela, opušta i revitalizira. Možete je raditi u bilo koje doba dana kod kuće. Odaberite prostoriju u kojoj vas nitko neće ometati. Prije vježbanja ne preporučuje se jesti velike obroke, a od opreme vam je potrebna obična prostirka za vježbanje, ako je nemate trenutno sa sobom, iskoristite nešto mekaniji peškir za tuširanje. Obucite komotniju odjeću od laganijih materijala i skinite sav nakit.
Imamo za vas 3 jednostavne vježbe za početnike, a inspiraciju smo pronašli od strane dama kojima je joga postala dio svakodnevne rutine.
Donosimo vam i kratka pojašnjena za njih. 

PLANINA ( Tadasana)

Stanite uspravno, spojite stopala, a ruke stavite uz tijelo. Opustite ramena i spuštajte ih prema dolje, udahnite i izdahnite. Stojite mirno i duboko dišite. Ovo je poza koja popravlja držanje tijela, a pri tome su aktivni unutrašnji trbušni i leđni mišići. Od rekvizita koji su vam potrebni za ovu vježbu može vam poslužiti i knjiga. Kako pravilno izvesti vježbu pogledajte u videu ispod.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA