15 C
Sarajevo
25.04.2024

Završen uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj. Na toj dionici saobraćaj se nesmetano, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

- OGLAS -

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA