Vijesti
Napustila nas je u 99. godini Hadži-Nimet hanuma Jahić: Pogledajte njeno posljednje gostovanje na FACE TV-u (VIDEO) Hadži Nimet-hanuma Jahić – posljednja bosanska kadinica i kći jednog paše

Face TV je Nimet-hanumu Jahić proglasila za CD ličnost 2014. godine. 

Razmislimo o riječima i porukama koje je slala svima nama: 

"Ako je temelj dobro udaren onda se ne može srušiti kuća kaže hadži Nimet-hanuma, koja kaže kako joj je ovo četvrti put da je “osoba godine” jer je po prvi put proglašena ličnošću godine kada je rođen 1922. godine. Tog dana su u Prizrenu pucali topovi i slavili njeno rođenje. Drugi put je bio onda kada je upoznala svog Bećir efendiju, treći put kada je prije 45 godina otišla na hadž sa svojim rahmetli suprugom." 

Muž je ministar vanjskih poslova, a žena je ministar unutrašnjih poslova, kaže Nimet-hanuma, te dodaje da u današnjim brakovima nema više poštovanja. Da nema majki, da je sve divlje i da nema više poštovanja prema majkama. Majke su prve učiteljice u životu, prvo je Bog, pa onda majka, kaže Nimet-hanuma. Danas je iman tanak, nema vjere, ističe ova vitalna kadinica.

Nimet-hanuma govorila je kako melek Džebrail kada je govorio s Muhamedom a.s. rekao da će na zemlju sići i da će s ljudi skinuti stid, blagostanje i milost i smatra da se to danas desilo. Vrlo jasno i glasno govorila da se danas ne obraća puno pažnje na majke koje su ostavljene u staračke domove i o kojima se mora voditi mnogo više brige.

Nimet-hanuma ponovila je kako je njena poruka političarima da im treba biti jasno da onda kada ih narod voli, onda ih i Bog voli, ali da onda kada ih narod prestane voljeti, onda ih i Bog ne voli.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.