Vijesti
Emir Bubalo je bio lider, skroman i tih! Dadi je bio zvijezda, dobri sarajevski dečko!
Napustili su nas Emir Bubalo, prvi čovjek Konjica 23 godine, i Damir Pašić Dadi, zvijezda!
Sada ispraćamo dvojicu dobrih ljudi. Emir Bubalo je bio prvi čovjek Konjica. Čak 23 godine bio je načelnik Konjica. Kada smo realizovali CD iz Konjica, bio je na odlasku s funkcije. Skroman čovjek.
Ni trunke neke bahatosti koja obično ide uz funkciju. To je čak bio i problem; koncept i red je da se intervjuiše načelnik općine iz koje realizujemo CD, kao domaćin. Bubalo je bio sjajan domaćin, ali diskretan...

...nije želio intervju, slikajte grad, ljude… “Evo vam cijeli sistem općine kao pomoć; nemojte da se fotografišem.” Za vas koji ne znate, Konjic je lijepo upakovan grad; odite da vidite. Nije to samo ona cesta kroz centar koja vas vodi na more. Finansijski, industrijski, privredno moćan grad. Osim Igmana, megakompanije su i brojne privatne. Uslove za takav razvoj i obnovu grada morao je neko stvoriti. To je bio Emir Bubalo.

Otišao je, mlad, Damir Pašić Dadi, član popularne grupe 7UP. Koliko je tek tada bio mlad. Brza i bolna smrt. U februaru sazna da ima karcinom, u maju ode. Koliko god da je imao spoljašnji imidž rokera, dečka sa estrade, dakle malo energičnog momka, toliko je u suštini bio dobri sarajevski dečko. Izuzetno vrijedan. Ne znam, pretpostavljam da je shvatio da je estrada nesiguran izvor Prihoda, pa se prihvatao posla van tog svijeta. Bez imalo zadrške. Zvijezda koja odigra i otpjeva na sceni, u studiju, u klubu i onda najnormalnije ode da radi. Zvijezda na poslu. Radnik zvijezda.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.