17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Kafa Emina dobitnik „Zlatne plakete za kvalitet proizvoda“ 2019

Kafa Emina, proizvođača AC Food, dobitnik je nagrade „Zlatna plaketa za kvalitet proizvoda“ 2019 Međunarodnog sajma turizma i privrede PANNOS nedavno održanog u Tuzli. Nagrada je dodijeljena nakon provedenih laboratorijskih analiza koju je vršio Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli.

– Do izražaja je i ovoga puta došla sva osobenost naše Emine, a koju daje odabir sorti i način prženja i mljevenja. Naš štand u Tuzli posjetilo je puno ljudi koji su se, degustirajući Eminu, mogli uvjeriti u njen poseban ukus i miris, a naročito nas je obradovala posjeta oko 50 žena i djevojaka sa imenom Emina. Za svaku od njih osigurali smo prigodan poklon uz Emina kafu. – navode u kompaniji AC Food.

Emina se prži sporije, a melje se u kamenim mlinovima. Poznato je da ovakvi mlinovi stvaraju manju temperaturu od električnih, tako da u procesu proizvodnje ostaje intenzivnija aroma za 25-30% čime miris, ukus, pjena i boja ostaju jačeg intenziteta. Emina se proizvodi prema specijalnoj recepturi, kao kombinacija nekoliko premium sorti kafe, bez kiselosti i gorčine.

- OGLAS -

Prvi put kafa Emina proizvedena je prije 43 godine u Velikoj Kladuši kao jedan od brendova Agrokomerca. Njen povratak na tržište omogućila je kompanija AC Food koja je prepoznala potencijal u brendovima nekadašnjeg krajiškog prehrambenog diva, sa nastojanjem da ih vrati na tržište.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantnim investicijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini. Izvozna orijentiranost čini ove kompanije posebno značajnim za povećanje konkurentnosti i razvoj bosanskohercegovačke prehrambene industrije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA