12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Pandža: Vogošća je opasna, ali nećemo dopustiti matematičku računicu

Vogošćani još gaje nade da će se plasirati među šest najboljih ekipa za drugi dio sezone, pa im je susret s Tuzlacima možda posljednja prilika da zakorače prema tom cilju. 

– Oni imaju imperativ pobjede kako bi dohvatili to posljednje mjesto koje vodi među šest najboljih ekipe. Zato im je utakmica puno važna, ali i nama je, jer se svaka pobjeda prenosi u Ligu za prvaka. Rosterom smo kvalitetniji tim, ali to treba pokazati na terenu. Previše toga smo u ovoj sezoni izgubili, tako da nam je, apsolutno, jedina ideja da sutra pobijedimo – izjavio je trener Slobode Josip Pandža.

Neizvjestan je nastup Emira Čerkezovića koji, kako kaže trener OKK Slobode, „stalno ima problem desne ruke“. 

- OGLAS -

– Trebaju nam spremni igrači, jer je ekipa Vogošće dobro vođena, dobri su u tranziciji, igraju s dosta kontri. Moramo ih što više blokirati da bismo iskoristili svoje kvalitete i pobijedili – smatra trener OKK Slobode.

U nekoj idealnoj računici, Vogošća bi s tri pobjede (OKK Sloboda, Student, Bratunac), uz poraz tuzlanskog tima protiv Kaknja u gostima (u zadnjem su Tuzlaci slobodni), mogla bodovno stići ekipu Josipa Pandže i imala bi prednost boljeg skora u međusobnim susretima. 

– To je matematička računica i idealan ishod za njih. Međutim, bilo bi to za nas jako loše i zato svakako nećemo dopustiti takav rasplet – zaključio je Pandža.

Utakmica OKK Sloboda – Vogošća igra se sutra u velikoj dvorani Mejdana od 19.30 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA