Vijesti
Budite uz FACE TV od 18:45 sati!
Ne propustite: Ovo su večerašnji gosti u "Centralnom dnevniku"!
U dobro poznatom terminu, od 18:45 sati, samo na FACE TV pratite novo izdanje naše emisije "Centralni dnevnik" i "Face To Face" sa Senadom Hadžifejzovićem!
Kao i uvijek, najaktuelniji gosti, bitne teme, žustre rasprave... samo na FACE TV!
#

"Centralni dnevnik" i emisiju "Face To Face" gledajte u dobro poznatom terminu – od 18:45 sati, u petak i u subotu. Večeras su u našem studiju aktuelni gosti. S obzirom na to da je predizborna kampanja u punom jeku, postavlja se pitanje šta kandidati mogu ponuditi svojim glasačima... 

U ovosedmičnom izdanju "Centralnog dnevnika", u subotu, gledat ćete ove goste: 

  • Edina Fortu, kandidata za Skupštinu KS (Naša stranka); 
  • Nasihu Pozder, kandidatkinju za Parlament FBiH (Naša stranka);
  • Dinu Konakovića, kandidata za Federalni parlament (NIP); 
  • Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a; 
  • Jusufa Arifagića, kandidata za predsjednika/potpredsjednika RS-a (Koalicija "Država"); 
  • Kenana Idrizovića, kandidata za Federalni parlament (Koalicija "Država"). 

Edin Forto rođen je 1972. godine u Sarajevu. Tokom opsade Sarajeva, od 1992. do 1995. godine, radio je kao reporter za nekolicinu medija, a 1995. odlazi u Ameriku, gdje upisuje studij novinarstva na Univerzitetu u Sjevernoj Karolini, dok je na Univerzitetu Columbia postao magistar međunarodnih odnosa. Radio je kao analitičar u kompaniji "Eurasia Group" u New Yorku. U rodno Sarajevo vratio se 2003. i počeo raditi za kompaniju "Nexe Group", koja proizvodi građevinski materijal. Na Općim izborima 2010. kandidovao se za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, ali nije osvojio dovoljan broj glasova. Ponovo se kandidovao 2014. i uspio dobiti mandat u Skupštini KS.

Nasiha Pozder rođena je 1978. godine u Tuzli. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je magistrirala i doktorirala u naučnoj oblasti arhitektura i urbanizam. Od 2004. godine zaposlena je na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje. Od 2009. godine angažovana je na Institutu za arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje. U Našoj stranci trenutno je potpredsjednica Regionalnog odbora Sarajevo.  Druga je na listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine; nosilac liste je bivši sarajevski policajac Dragan Mioković. 

Elmedin Dino Konaković

Elmedin Dino Konaković rođen je 1974. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, na Odsjeku za menadžment u sportu. Konaković je bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine (BiH) od 1992. do 1996. godine. Tokom rata je igrao u Košarkaškom klubu „Bosna“ iz Sarajeva, a košarkašku karijeru je poslije nastavio u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. Igračku karijeru završava 2001., a naredne godine postaje direktor Košarkaške reprezentacije BiH. Godinu dana kasnije izabran je za direktora „Bosne“. Na ovoj funkciji je ostao do 2007. godine. U politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije (SDA). Iste godine je izabran u Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata kandidovao se na lokalnim izborima 2008. godine za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo (KS) i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon Općih izbora u BiH u martu 2015. godine imenovan je za premijera Kantona Sarajevo. Početkom 2018. godine podnio je ostavku na sve stranačke funkcije, a potom i izašao iz SDA. U martu 2018. godine Skupština Kantona Sarajevo ga je smijenila sa funkcije kantonalnog premijera. U istom mjesecu organizovao je osnivački skup stranke Narod i pravda.

Nermin Ogrešević

Nermin Ogrešević rođen je 1972. godine u Cazinu. Dugogodišnji je načelnik ovog grada i predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES). Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci 2011. godine. Do 2007. godine bio je član Stranke demokratske akcije (SDA), nakon čega je učestvovao u osnivanju Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA). Od 2014. godine je predsjednik ove stranke. U februaru 2021. godine postaje predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), nastalog spajanjem stranaka A-SDA i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Jusuf Arifagić i Kenan Idrizović

Jusuf Arifagić rođen je 1961. godine u Kozarcu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovini bio je zarobljen u trima logorima: "Omarska", "Keraterm" i "Trnopolje". Nakon oslobađanja, preselio se u Norvešku. Iako se u Norveškoj ekonomski oporavio, odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu te je danas uspješan privatni poduzetnik; njegova kompanija "Arifagić Investment" jedina je kompanija koja se bavi uzgajanjem i selekcijom norveškog crvenog goveča na zapadnom Balkanu. 

Kenan Idrizović je kandidat za Federalni parlament ispred Koalicije "Država". Rođen je u Tuzli, a obrazovanje je stjecao u Americi; po struci je magistar prava iz oblasti ustavnog komparativnog. Tokom studiranja boravio je kao gost istraživač na Institutu "Max Planck" za komparativno javno i međunarodno pravo u Heidelbergu. Predavao je na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini predmete iz oblasti ustava. 

Budite uz ovosedmično izdanje "Centralnog dnevnika" i "Face To Facea" od 18:45 sati! Ne propustite – samo na FACE TV! "Centralni dnevnik" pratite i UŽIVO putem našeg YouTube kanala! Na OVOM LINKU možete pogledati upute kako postati FACE Premium korisnik! 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.