2 C
Sarajevo
26.04.2024

Eriksen: Ajax je bio bolji! Mouri treba izgraditi kip u Londonu…

Tottenham je u nevjerovatnoj utakmici okrenuo zaostatak od 2-0 i slavio protiv Ajaxa u Amsterdamu 3-2 te se zbog pravila gola u gostima plasirao u finale Lige prvaka.

Prvi su se od igrača nakon utakmice oglasili veznjak Christian Eriksen i defanzivac Danny Rose:

– Žao mi je Ajaxa, bili su bolji od nas u obje utakmice. Danas smo mi stvorili više pravih šansi, ali oni su odigrali bolji nogomet u dvomeču. Veliko olakšanje za nas, borili smo se hrabro za ovo. Mislim da svi uživaju biti u finalu Lige prvaka. Morali smo se vratiti u utakmicu, nismo imali drugih opcija. Zabili smo rano u nastavku, stavili Ajax pod pritisak i učinili da utakmica ne ode u jednom smjeru – rekao je Eriksen, pa otkrio tajnu pobjede:

- OGLAS -

– Vjerovali smo dovoljno jako u preokret i dogodio se. Srce i Lucas Moura, tako smo pobijedili Ajax večeras. On će biti heroj. Nadam se da će mu u Londonu izgraditi statuu.

Tottenham je ovim nastavio englesku čaroliju nakon što je i Liverpool jučer na nevjerovatan način izbacio Barcelonu iako je prvu utakmicu izgubio s ogromnih 3-0:

– Vidjeli smo Liverpool sinoć. Samo su dokazali da ništa nikada nije gotovo dok nije zapravo gotovo. Bili smo razočarani svojim nastupom u prvoj utakmici, ali večeras smo pokazali karakter, izašli na teren i borili se. Mislim da možemo pobijediti svakoga ako odigramo opet ovako. Možemo biti ponosni na ovaj rezultat. Prošli smo u finale i veselimo se tom dvoboju – rekao je Rose, prenosi 24sata. 

Finale se igra 1. juna u Madridu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA