-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Krunić: Da smo pobijedili Sj. Irsku dizali bi nas u nebesa i ne bi se pričalo o ovome, svi možemo bolje

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra utakmicom protiv Italije na Grbavici okončati nastup u drugoj sezoni Lige nacija.

Danas je povodom toga održana i konferencija za medije, na kojoj je meč najavio veznjak Rade Krunić.

Prvo pitanje se odnosilo na to da li reprezentativci imaju jasno određene zadatke koje trebaju ispunjavati na terenu.

- OGLAS -

“Generalno, sigurno da znamo šta trebamo raditi na terenu. Znamo tu formaciju koju igramo dugi niz godina. Dobijemo jasne instrukcije šta treba da radimo, a na nama je da to odradimo. Sigurno da u posljednjim utakmicama je to izostalo. Izostali su rezultati, nismo to ostvarili na pravi način, ali ja mislim da moje kolege i ja dajemo sve na svakoj utakmici, iako to možda vama tako ne izgleda”, rekao je Krunić i dodao:

“Svi možemo bolje i mi i navijači i Savez i vi novinari… Ja mislim da u ovom trenutku dajemo maksimum.”

Uslijedilo je pitanje o tome da je reprezentacija u BiH izgubila kult i da je interes navijača za reprezentaciju opao.

“Razumijem pitanje, ali iskreno, ja sam igrač i ne mogu ulaziti u ta pitanja. To nije pitanje za mene. Ja mogu da pričam u svoje ime i u ime kolega. Prije mjesec dana da smo pobijedili Sjevernu Irsku sigurno da se ne bi pričalo o ovome. O atmosferi i svemu. Svi bi nas dizali u nebesa. Sigurno da smo više mogli i u toj utakmici doprinijeti i sve bi bilo drugačije. Mislim da se nije toliko loše pričalo o reprezentaciji. Ostvarili smo dobar rezultat u Italiji, igrali smo dobro u Poljskoj. Odjednom kad smo izgubili jednu utakmicu sve je palo u vodu. Mislim da ne bi trebalo biti tako”, rekao je Krunić.

Krunić igra za Milan, te poznaje veliki dio reprezentativaca Italije. Kaže da se još uvijek nije čuo s nekim od njih.

“Iskreno nisam. Baš sam htio večeras da im poželim dobrodošlicu. Dobio sam i ranije to pitanje. Odlično poznajem nekoliko igrača, ponajviše kolege iz kluba. Sigurno oni dolaze sa željom da pobijede i potrebna im je pobjeda da bi igrali na kraju za pobjednika Lige A. Čut ćemo se večeras da im poželim dobrodošlicu”, zaključio je Krunić.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA