3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Patrijarh o Haradinaju: Jesu li se izvinili što su ga zvali?

“Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo, osim da se borimo, koliko možemo”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će Srbija biti još jača, prvenstveno ekonomski, te zahvalio patrijarhu Irineju što je Srpska pravoslavna crkva uvijek uz svoj narod i državu, prenijeli su beogradski mediji.

“Ali, borit ćemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i bit će snažnija u svakom pogledu, prije svega ekonomskom”, rekao je Vučić.

- OGLAS -

Govoreći o jučerašnjem saslušanju bivšeg vođe OVK-a Ramuša Haradinaja u Haagu, Vučić je konstatovao da će se “Haradinaj vratiti”, dodavši da, nažalost, “imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod”.

I patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv Tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu za saslušanje Haradinaja, upitavši ironično “da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu?” i ocijenio da je to “cirkus”.

Patrijarh Irinej je, govoreći o Kosovu, istakao da “imamo razloga i prava da se borimo”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA