Vijesti
Nermin Šehović u studiju CD-a upisao ko će biti glavni tužilac BiH: Pogledajte ko ima najviše glasova! Nermin Šehović, jedan od kandidata za glavnog tužitelja BiH, doktor pravnih nauka i osoba koja je sačinila izvještaj o propustima u slučaju "Dženan Memić", bio je gost u "Centralnom dnevniku".
#

Šehović je tokom svog gostovanja govorio o svojoj prijavi za glavnog tužitelja BiH, pa – između ostaloga – poručio:

"Osnovno pitanje na koje mora da odgovori VSTV je: 'Kojeg tužioca oni traže!' Ja sam se prijavio kao Bosanac i Hercegovac, a ne kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat!  Neki govore da sam novi Denis Bećirović u pravosuđu! Počele su prijetnje! Već mi pakuju! Koga ću se ja bojati?!"

Šehović je tokom svog gostovanja, sudeći prema trenutnoj klimi koja vlada i prema obavještajnim podacima kojima raspolaže, uzeo kovertu i pred kamerama napisao koga će "politika" ili struka izabrati za glavnog tužioca. Napomenuo je da će se ovakav scenarij ispuniti ukoliko se trenutna situacija ne promijeni. 

Upravo je to i centralno pitanje ove sedmice:

 
Prema dosadašnjim rezultatima, Diana Kajmaković osvojila je četiri glasa, Ozrenka Nešković jedan glas, Ćazim Serhatlić dva glasa, Seid Marušić nula glasova, Miroslav Janjić nula glasova, Milanko Kajganić jedan glas i Nermin Šehović 161 glas. 
 
Napominjemo da ćemo nakon izbora glavnog tužioca, u "Centralnom dnevniku" sa Senadom Hadžifejzovićem otvoriti kovertu i pogledati čije je ime i prezime Šehović napisao. Glasati možete do petka, 3. 6. 2022., do 17:00 sati! 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.