2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Crnadak: Ako SNSD, SDA i HDZ ne uspiju formirati vlast, moguće i druge varijante

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) smatra da zastoj u formiranju novog Savjeta ministara BiH predugo traje i da je “već svima dosadilo”.
U intervju za Insajder ističe da je očigledno da SNSD, SDA i HDZ BiH, koje su “napravile određene dilove oko Doma naroda”, a nakon toga zajednički formirale i kolegijume oba doma Parlamenta BiH, nakon svega imaju problem sa formiranjem Savjeta ministara.

“U ovom trenutku čini se da će oni vrlo teško završiti taj posao. Mislim da bi bilo fer da od njih ovih dana čujemo krajnji rok za završetak tog posla, jer ovo ne može da traje unedogled”, navodi Crnadak.

U svakom slučaju, naglašava da PDP za sada ne učestvuje u tim razgovorima i prati šta se dešava.

- OGLAS -

“Teško je predvidjeti šta će se dogoditi ako bi oni proglasili neuspjeh tih razgovora. Međutim, sigurno je da bi se tada analizirale i neke druge mogućnosti da se dođe do 22 ruke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. U ovom trenutku mislim da je to još jako daleko”, naglašava on.

Na pitanje da li bi u slučaju objavljivanja neuspjeha pregovora između SNSD-a, SDA i HDZ-a, PDP pokušao da uđe u priču oko formiranja vlasti, Crnadak ponavlja da stranka čiji je član prati šta se dešava.

“Sigurno nećemo ulaziti u bilo kakve aktivnosti oko formiranja vlasti sve do momenta dok se ne vidi da li je ovo što je započeto između SNSD-a, SDA i HDZ-a doživjelo neuspjeh”, poručio je on.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA