Vijesti
Nikšić otkrio šta misli o Dodikovom prekidu saradnje sa SAD i Velikom Britanijom Upitan da li predstavlja problem prekid saradnje Milorada Dodika s SAD i Velikom Britanijom, kazao je...
#

Lider SDP-a Nermin Nikšić, nakon sastanka vladajuće koalicije u Istočnom Sarajevu, obratio se medijima. On je pojasnio da će održati sastanak s predstavnicima Evropske unije, kako bi se izrazila želja za saradnjom, a s druge strane vidjelo šta Evropska unija očekuje.

Upitan da li predstavlja problem prekid saradnje Milorada Dodika s SAD i Velikom Britanijom, on kaže:

"Vidite da funkcioniše i koalicija i država i da sarađujemo s međunarodnom zajednicom. BiH je međunarodno-pravni subjekt; Vijeće ministara sarađuje, Predsjedništvo sarađuje, ministar vanjskih poslova sarađuje", rekao je Nikšić.

O Vladi FBiH

Upitan o Vladi Federacije, gdje su Vojin Mijatović i Almin Hopovac napravili rokadu za ministarstva.

"Personalno su ista rješenja. Malo smo ispunili želje nekih ministara. Vojin Mijatović nije bio presretan tim rješenjem da bude ministar unutrašnjih poslova, pa smo zarotirali. Imali smo i stavove partnera, ali ne mislim da su ti partneri svojim ponašanjem zaslužili da ispoštujemo njihove želje i rješenja. Mi smo taj dio završili i iskomunicirali smo dio sa NES-om", kazao je.

Finalna imena

Istakao je da su o toj temi razgovarali Elmedin Konaković, Dragan Čović i on.

"Imamo sada dva izbora: da ja blokiram imenovanje Vlade zbog jednog rješenja (Anela Kljake, op. a.) kada smo došli do kraja ili da progutam to i da to rješavamo u hodu. Partneri misle da trebamo nastaviti u hodu rješavati", poručio je.

On je kazao da su predloženi ministri finalna imena.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.