Vijesti
Nikšić: Urađen draft zajedničke izjave, naredni sastanak u Banja Luci U zgradi SDP-a završen je prvi sastanak stranaka koje imaju namjeru formirati zajednički blok za izbore u RS naredne godine.
# Vijesti.ba

U zgradi SDP-a završen je prvi sastanak stranaka koje imaju namjeru formirati zajednički blok za izbore u RS naredne godine.

Formiran je draft zajedničke izjave koji će proći organe stranaka u narednih 15-ak dana, a dgovoreno je da nakon toga bude održan i naredni sastanak, najvnerovatnije u Banja Luci na kojem bi bili usvojeni zaključci i plan aktivnosti.

 

Na današnji sastanak su se, između ostalih, odazvali predstavnici SDA (Edin Ramić), NiP-a (Elmedin Konaković, Kemal Ademović), SBB-a (Admir Čavka), NS-a (Predrag Kojović, Nihad Uk), DF-a (Dževad Adžem), SBiH, NES-a, PZP-a (Mirsad Hadžikadić), HS-a (Božo Skopljaković), PDA (Mirsad Kukić, Elzina Pirić) i NB-a (Senad Šepić).

SDP BiH ranije je najavio da će predstavnicima stranaka danas biti predstavljen dokument "Pokret za državu", čiji su ciljevi 70.000+ glasova, 8-10 poslanika u NSRS, dva zastupnika u Parlamentu BiH te potpredsjednici iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Stranke bi zajednički bez podjela, kako je najavljeno, u narednom periodu trebale raditi na jačanju bh. identiteta u RS-u i tako trajno postaviti bh. građanski blok kao faktor političke odluke u RS-u.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.