21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Prva poruka Dragana Čovića nakon izbora u Mostaru

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, rekao je večeras da će prema prvim, nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

”Zahvala svima onima koji su prepoznali kao vrlo važan dan da nakon 12 godina izađemo na izbore. Uvjeren sam da je to poruka da je došlo vrijeme da se Mostar gradi na jasnim evropskim temeljima. Osobito hvala glasačima HDZ, odboru, stožeru, nositeljima lista, duboko sam uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova”, istakao je on i dodao:

- OGLAS -

”S te strane, hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste, ali nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću”, rekao je i najavio novi pristup u upravljanju gradom.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su danas nakon 12 godina. Biračka mjesta zatvorena su u 19 sati. Izborni dan protekao je mirno, a kako nam je potvrđeno iz policije, nisu prijavljeni nikakvi incidenti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA