Vijesti
Njegoslav Milinković se spominje kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca Muškarac koji je od ranije jako dobro poznat policiji, već duži period je važio za člana automafije koja se bavila krađom automobila na području KS.
# www.face.ba

Njegoslav Milinković, muškarac koji je od ranije jako dobro poznat policiji, spominjao se kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju, tokom saslušanja privedenih osoba u prostorijama MUP-a KS.

Još uvijek nema službene potvrde ove informacije od strane sarajevske policije, ali su brojni mediji u Sarajevu prenijeli ovu informaciju.

Milinković, koji se spominje u ovom kontekstu, je već duži period je važio za člana automafije koja se bavila krađom automobila na području KS.

Dnevni Avaz je objavio kako se Milinković javio policiji sa Zlatibora, te je rekao kako nema veze sa ovim slučajem.

Prema pisanju Avaza, Milinković je od ranije poznat policiji, jer je zajedno sa sa Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem sa policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. augusta 2016. godine.

Do okršaja je došlo kada su Petričević, Milinković i Košarac pokušali obiti BMW. Ubrzo ih je okružila policija, ali su se odbili predati pa su zapucali na policajce.

U tom okršaju je ranjen Petričević, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.