12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Džeko i Pjanić igraju ukupno 340. utakmicu u Seriji A

Juventus i Roma važe za ekipe koje su uvijek u vrhu italijanskog fudbala. Stara dama već sezonama dominira u Italiji, a Roma je gotovo uvijek među najbolje četiri ekipe na kraju sezone. Obje ekipe danas igraju pred svojim gledateljima.

Roma će na svom stadionu ugostiti SPAL koji u ovom duelu nema previše šansi. SPAL ima četiri poraza zaredom te će u utakmici protiv Vučice sve osim još jednog poraza biti veliko iznenađenje.

Edin Džeko bi u ovoj utakmici na terenu trebao biti od prve minute i tražiti svoj novi gol u Seriji A, nakon što je sjajno odigrao u utakmicama Lige prvaka. Dodatni motiv mu je i priznanje za drugog najboljeg igrača Lige nacija.

- OGLAS -

Juventus našeg Miralema Pjanića igra protiv Genove. Juve već ima 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, a protiv Genove su izraziti favoriti. Pjanić je u ovoj sezoni postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Interesantan podatak je da Pjanić do ovog trenutka u svojoj igračkoj karijeri ima 99 asistencija, a danas bi mogao doći do cifre od 100. Najviše pasova za gol je imao u nastupima za Romu, gdje je ukupno skupio 46 asistencija.

U Engleskoj je također zanimljivo jer  Chelsea igra protiv Manchester Uniteda. Asmir Begović bi trebao biti među stativama Bournemoutha koji će igrati protiv Southamptona. Tim našeg reprezentativca je u sjajnoj formi te ima tri vezane pobjede.

U okviru Španske La lige, snage će odmjeriti Barcelona i Sevilla. Katalonci u posljednje vrijeme igraju toplo-hladno, a pobjeda protiv Seville je imperativ. S druge strane, Sevilla je u dobroj formi te u posljednjih šest mečeva ima pet pobjeda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA