7 C
Sarajevo
23.04.2024

MUP KS zahvalio se građanima na podršci

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, na čelu sa policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem, zahvalila se svim građanima, predstavnicima diplomatskih misija, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, nevladinim organizacijama i udruženjima, domaćim i inostranim medijima, na upućenim izrazima sućuti i podrške povodom tragične pogibije dvojice policijskih službenika, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su stradali vršeći svoje redovne poslove i zadatke na očuvanju reda i mira na području Kantona Sarajevo.

 

“Još jednom naglašavamo odlučnost Uprave policije MUP-a KS na daljnjem predanom i profesionalnom radu i obavljanju svih postavljenih zadataka, u cilju osiguranja lične i imovinske sigurnosti svih stanovnika i posjetitelja Kantona Sarajevo, kao što je to i do sada bio slučaj”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

- OGLAS -

 

Podsjećamo, Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka.

 

Ubice još uvijek nisu uhapšene, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor za Srećka Trifkovića, osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom. Trifković je osoba koja se od ranije povezuje sa automafijom u našoj zemlji te je jedan od optuženih u predmetu Volan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA