10 C
Sarajevo
19.04.2024

Počinje izgradnja kružnog toka na izlazu iz Vogošće

Izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom očekuje se da će se znatno rasteretiti ovo usko grlo na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Bosni i Hercegovini.

Otvaranju gradilišta prisustvovali su predstavnici JP Ceste Federacije BiH, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Općine Vogošća i izvođača radova firme “Bosman” d.o.o. Projekt je vrijedan više od milion KM, a realiziran je uz podršku Općine Vogošća i Kantona Sarajevo dok je JP Ceste Federacije nosilac aktivnosti.

Izgradnja ove raskrsnice omogućit će lakši ulaz i izlaz iz Sarajeva pogotovo uz izgradnju još tri slične raskrsnice na području općine Vogošća na trasi prema Sarajevu.

- OGLAS -

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić naglasio je kako su efekti ovog infrastrukturnog projekta višestruki i da je siguran da će građani vrlo brzo po izgradnji osjetiti sve prednosti ovakvog načina rješavanja saobraćaja.

Predstavnik izvođača radova istakao je spremnost da se sa prvim radovima počne već početkom naredne sedmice, odmah po dobijanju dozvola nadležnih institucija za preusmjeravanje saobraćaja. Prvi zahvat će i biti postavljanje signalizacije koja će usmjeravati saobraćaj u vrijeme izvođenja radova.

Rok za izvođenje radova je 90 dana i svi akteri uključeni u ovaj projekat zamolili su učesnike u saobraćaju da tokom tih 90 dana pokažu strpljenje, a sve u cilju trajnog rješavanja problema saobraćajnih gužvi na ulasku u Sarajevo iz pravca Vogošće, saopćeno je iz Općine Vogošća.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA