Vijesti
Obilježena 29. godišnjica ubistva nevinih građana Sarajeva u ulici Isevića sokak U Isevića sokaku, u blizini "Sarajevske pivare", ubijeni su Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić
#

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u Sarajevu, u ulici Isevića sokak kod broja 23, obilježena godišnjica ubistva nevinih građana Sarajeva, koje je počinio agresor tokom opsade Sarajeva 1992–1995. Tim povodom, uime Grada Sarajeva, gradski vijećnik Muamer Mekić odao je počast i položio cvijeće na mjesto stradanja.

Na tom mjestu je prije 29 godina, dok su čekali u redu za vodu, granatom ispaljenom s agresorskih položaja, ubijeno osam naših sugrađana, a 19 ih je ranjeno.

U Isevića sokaku, u blizini "Sarajevske pivare", ubijeni su Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

"U znak sjećanja na nevine civilne žrtve, počast su odale i cvijeće položile porodice i prijatelji, predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995 i Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo", saopćeno je Grada Sarajevo. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.