Vijesti
Obilježena godišnjica ubistva navijača Sarajeva: Istina za Vedrana Delegacija kluba s Koševa i navijači FK Sarajevo jučer su posjetili grob pokojnog Puljića

Nedjelja, 4. oktobar 2009. godine, zauvijek će ostati upisana kao najcrnji dan u historiji FK Sarajevo.

Godine prolaze

Tog dana se na stadionu Pecara trebao odigrati meč 9. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva. Nažalost, u neredima koji su izbili prije početka utakmice, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom ranjeno je nekoliko navijača Sarajeva, dok je za 24-godišnjeg Vedrana Puljića jedan metak, nažalost, bio presudan...

Tim povodom delegacija kluba s Koševa i navijači FK Sarajevo danas su posjetili grob pokojnog Vedrana na sarajevskom groblju Bare.

- Godine prolaze, a Vedranova porodica, ali i svi navijači Sarajeva, i dalje bezuspješno čekaju na pravdu, jer Vedranov ubica nikada nije otkriven i procesuiran, konstatira Bordo vremeplov.

Po pokojnom Vedranu se danas zove sjeverna tribina Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, gdje su na utakmicama smješteni najvjerniji navijači FK Sarajevo - Horde zla. Upravo su oni, Vedranovi drugovi s tribine, jedini garant da njegovo ime nikada neće pasti u zaborav.

Prst prema nebu

„Horde zla“ će i dalje u 24. minuti svake utakmice dizati prst prema nebu i pjesmom se prisjetiti svog ubijenog druga, tražeći samo jednu stvar, onu koja iz godine u godinu izgleda kao da nikad neće biti pronađena.

- Istina za Vedrana.

To je poruka koju su i danas s Bara poslali svi članovi bordo porodice..

 

 
 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.