Vijesti
Obuka pripadnika logističkih bataljona OS BiH na avionu C-130 U okviru dvodnevne vježbe Srebrena strijela koja se realizuje na lokaciji kasarne i aerodroma Dubrave kod Tuzle
#

 U okviru dvodnevne vježbe Srebrena strijela koja se realizuje na lokaciji kasarne i aerodroma Dubrave kod Tuzle, danas je obavljana obuka pripadnika Komande logistike OSBiH na procedurama utovara i istovara tereta iz transportnog aviona C-130 Herkules.

Na obuci učestvuju četiri tima Oružanih snaga BiH iz 5.,6., i 8. bataljona logističke podrške Komande logistike OSBiH, a instruktori su im pripadnici američkih vazdušnih snaga u Evropi (USAFE).

- C-130 je jedan od najpoznatijih transportnih aviona na svijetu i drago mi je da ćemo se obučiti za operacije utovara i istovara u taj vazduhoplov - rekla je tim povodom komandir Isturenog voda 5. bataljona logističke podrške OS BiH potporučnik Semira Kustura.

Vježba Srebrena strijela nastavlja se sutra na vojnom aerodromu Dubrave kod Tuzle, a završetak vježbe je planiran za četvrtak, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.