Vijesti
Oglasila se majka dječaka koji se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva na Vojničkom Polju Između ostalog istakla da je cjelokupni sistem jedan od krivaca za ovaj nesretni događaj
# Facebook

U Sarajevu se preksinoć dogodilo ubistvo u kojem je stradao R.O (21), a povrijeđena je jedna osoba koja je kasnije puštena na kućno liječenje. 

Prema izvještajima iz policije, R.O. je povrijeđen tupim predmetom u predjelu glave, nakon čega je iskrvario na ulici te podlegao povredama.

Dvojica maloljetnika su uhapšena i predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Terete se za ubistvo i pokušaj ubistva. Nakon ispitivanja postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama.

Majka dvojice maloljetnih dječaka koji su uhapšeni, Azra Ghariba Jasarevic oglasila se na svom Facebook profilu, a njenu poruku prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija. 

"Ja ,majka dvojice djecaka koji su ucestvovali u sinocnjem dogadjaju gdje mladji brat je odbranio vec povredjenog starijeg brata ,kojeg su napali sjekirom i povredili u predjelu glave , lica , lakta , nakon cega mu je ukazana brza medicinska pomoc , ..dakle zelim da kazem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Svrakino , u predhodnoj godini i po dana , jer su mi sinove docekivali sa palicama , tjerali policajkama tkzv , sa komadima cigle i vec ih povredjivali , dolazili na kucu i prijetili , zvala sam policiju , isla na policiju , medjutim nista se nije promjenilo , vidimo izhod iz proteklih dana , gdje djete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe , jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po vojnickom polju za sta imaju ocevidci koji ce takodje biti pozvani kao svjedoci.Dakle..ja sam opominjala ..pozivala..trazila da mi se pomogne..sistem nije nista ucinio ,ama bas nista ..", napisala je Jašarević. 

Ona također priprema i tužbe protiv mnogobrojnih portala koji su pisali o ovom nesretnom slučaju, a da pritom nisu saslušali ili ispitali obje strane priče. 

Fotografije portala face.ba / 
Fotografije portala face.ba / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.