Vijesti
Oglasile se sirene za uzbunu pored Banjaluke: Bujica odnijela most, a put prema gradu je zatvoren (FOTO+VIDEO) Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić proglasio je večeras vanredno stanje u naseljima uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća ove rijeke u Vrbas.

Ova odluka znači da se noćas podiže kompletan sastav Civilne zaštite i sva raspoloživa tehnika kako bi se odbranile kritične tačke na vodotokovima.

Mondo /

Najveći pritisak očekuje se na području uz vodotoke u Česmi i Lazarevu. Pored mosta na Vrbanji u naselju Česma stigla su dva kamiona Civilne zaštite sa vrećama s pijeskom, javlja reporter Monda.

Mondo / 

Nabujala Vrbanja je odnijela privremeni pješački most u Čelincu, a u 22.10 oglasile su se i sirene za uzbunu. Put prema Banjaluci je zatvoren.

– Nije dobro. Noćas će biti haos – ranije je rekao Branimir Milinković iz Civilne zaštite Čelinac.

U Čelincu su od jutros evakuisane dvije osobe i stoka sa poplavljenog imanja, a jedna osoba je u Čelincu evakuisana juče.

Ministrica prosvjete i kulture u Vladi RS-a Natalija Trivić kazala je večeras da će zbog vanrednog stanja biti prekinuta nastava u školama i vrtićima u Banjaluci, Tesliću, Čelincu i Novom Gradu.

Pročitajte i ovo: Teška noć za dio građana BiH: U pripravnosti i akcije evakuacije, puni se 32.000 vreća s pijeskom

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.