Vijesti
Oglasili se iz klinike dr. Senada Sarića pod čijim brojem dosjea je vođena Sebija Izetbegović Oglasili se Iz klinike dr. Senada Sarića.
#

Naime, mediji su u subotu objavili dijelove nalaza Kantonalne inspekcije o diplomi Sebije Izetbegović, u kojem se spominje Sarić. Dosje Sebije Izetbegović se, utvrdili su inspektori, vodi pod brojem dosjea koji je ustvari onaj dr. Senada Sarića.

Mi smo njega pokušali kontaktirati, međutim nije se javljao. Sad su nam reakciju poslali iz njegove klinike Arbor Vitae – dr. Sarić.

“Radi interesa javnosti, potaknuti pisanjem Vašeg portala, a koje su potom prenijeli brojni mediji, ovim želimo da se u potpunosti ogradimo od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica.

Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrijebljen broj upisnice prim. mr. sci. dr. med. Senada Sarića. Ovim putem želimo da potcrtamo da prim. mr. sci. dr. med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lahko provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru u bilo kojem momentu”, naveli su u reakciji.

Evo šta su inspektori utvrdili:

“Neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, od strane inspektora, utvrđeno je da u Matičnoj knjizi I, od rednog broja 723 koji počinje sa datumom upisa 3. 1. 1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji završava školske 1996/1997. godine, nije upisana Izetbegović, Sebija. Pod rednim brojem 836 (broj dosjea koji je naznačen grafitnom olovkom na Listu o prijavi za Sebiju Izetbegović) upisan je Sarić, Senad sa datumom upisa 4. 2. 1992. godine, dok u Matičnoj knjizi II također nije upisana Izetbegović, Sebija. Neposrednim opažanjem, inspektori utvrđuju da su Matične knjige vođene neuredno i nepotpuno."

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.