20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Načelnici i gradonačelnici u USK: Sedam starih i jedan novi

– Juče održani izbori kad su u pitanju pozicije načelnika i gradonačelnika u USK nisu donijeli veliko iznenadjenje.

USK, 16. novembra –  Kada je riječ o načelnicima i gradonačelnicima, na području USK-a uglavnom su potvrđena dosadašnja imena.

Promjena se desila jedino u Bosanskom Petrovcu gdje je za načelnika  izabran  Mahmut Jukić, ispred  SDA. Jukić je za svoj mandat dobio podršku  članova i simpatizera ostalih probosanskih stranaka, koje su pokazale da građani žele promjene.

Ponovo povjerenje birača dobio je najdugovječniji načelnik u USK, Armin Halitović iz Bosanske Krupe te najdugovječniji gradonačelnik Nermin Ogrešević, kojem su Cazinjani peti put ukazali povjerenje. Svoju pobjedu ocjenuju kao posljedicu rezultata koje su dosad postigli.

- OGLAS -

Da je vrijeme pred nama puno izazova smatra Šuhret Fazlić, novi-stari gradonačelnik Bihaća, naglašavajući da nije u euforiji jer zna, kako kaže, šta nas čeka u naredne četiri godine.

Načelničku poziciju u Ključu je zadržao Nedžad Zukanović, kandidat SDP-a koji poziva sve stranke na zajednički rad za dobrobit Ključa. Sanski načelnik Faris Hasanbegović, kandidat SDA, koji je po drugi put dobio povjerenje građana, očekuju da će naredna godina biti bolja od tekuće koja je prlazi u znaku pandemije.

SDA je potvrdila svoj status i u Bužimu gdje je Mersudin Nanić dobio još jedan mandat, dok je u Velikoj Kladuši s kandidatom Jasminom Hušićem, s malom razlikom, poražena od protukandidata Fikreta Abdića.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA