Vijesti
Oglasio se Efendić u vezi sa Šehovićevom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH, evo šta je kazao Nakon što se danima u javnosti raspreda o kandidaturi Nermina Šehovića... Šta je istina?
#

Semir Efendić, lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu, kazao je za N1 kako je na listi za kandidata za člana Predsjedništva BiH ispred SBiH ime Nermina Šehovića. Naveo je kako mu je bilo poznato da Šehović mora podnijeti ostavku na poziciju u FUP-u.

“...ali to je bilo u zadnji čas, pa je bilo malo vremena da Šehović donese odluku o napuštanju svoga posla. Apsurdna je situacija da neko ko je javni službenik, trideset godina radi za državu, ode na Biro za zapošljavanje da bi bio kandidat za javnu funkciju”, rekao je Efendić.

Istakao je kako su svjesni da izjava Šehovića nije bila neophodna te da će im CIK dati dodatno vrijeme da se ta izjava podnese ukoliko Šehović odluči da da ostavku.

“Ovo ukazuje na oblik diskriminacije da se naši policijski službenici ne mogu kandidovati”, rekao je Efendić.

Na pitanje zašto je Šehović rekao da ga niko iz SBiH nije kandidirao i da nije kandidat SBiH, Efendić je rekao da se Šehović nije protivio da ga podrže u onome u čemu ga podržava veliki broj građana BiH.

“Nije bio protiv toga da prijavimo kandidaturu”, rekao je Efendić.

Na pitanje zašto su ga uopće razmatrali ako ne mogu očekivati njegovu ostavku, rekao je kako postoji vrsta dileme da li napušta funkciju izborom ili kandidaturom.

“Mi ćemo dobiti rok od CIK-a najmanje pet dana u kojima će biti prilika da donese odluku. Da nije te administrativne prepreke, ne bi bilo nikakve sumnje da Šehović prihvati kandidaturu, ne kao član stranke već građanin BiH”, rekao je Efendić.

Ističe kako nije čuo da je Šehović rekao da nisu razgovarali.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.