1 C
Sarajevo
19.04.2024

Cybertruck na prevaru pobijedio Ford u “navlačenju konopca”? (VIDEO)

Tokom premijere novog Cybertrucka, dok je Elon Musk sipao hvalospjeve, u pozadini se mogao vidjeti video u kojem je Teslin novitet pokazivao jasnu premoć nad Fordovom F serijom.

 Ali taj video je malo ko uočio. Ipak, onda ga je Mask objavio na Twitteru i neočekivano izazvao niz negativnih reakcija.

Ford serije F je ipak američka svetinja koja ima na hiljade, pa i milione poklonika. Obožavalaca klasičnih kamioneta je i više pa ih je pritom nemoguće zavarati.

Tako će u ovom dobro izrežiranom duelu mnogi vidjeti da stvari baš i nisu takve kakvim se prikazuju. Za početak recimo kako Cybertruck ima znatno veću masu, ali i pogon na sve točkove.

- OGLAS -

Njemu je suprotstavljen najprodavaniji model u Americi, F serija, ali u svom baznom izdanju. Prije svega, pogon je zadnji, motor vjeroatno 2.7 s 325 KS, a radi se o varijanti koja ne košta više od 30.000 USD, prenosi “Index.hr”.

Sa druge strane, Cybertruck s dva motora i AWD pogonom kreće od 49.900 USD. Dodatno, u “navlačenju konopca” je važno i vrijeme reakcije, a Ford je nekako reagovao sa zadrškom. Ne čini se baš pravedno, zar ne?

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA