Vijesti
Općina Novo Sarajevo podijelila diplome i zahvalnice za ostvarene rezultate na općinskim takmičenjima Svečana podjela diploma i zahvalnica.

Za školsku 2022/2023. godinu na općinskim takmičenjima učestvovao je do sada najveći broj takmičara, odnosno 793 učenika/ce iz devet osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo. To je za tri puta više učenika koji su iskazali želju da se takmiče iz  matematike, informatike, geografije, sporta, fizike, historije, tehničke kulture i robotike.

U „Dječijoj kući“ na Grbavici održana je svečana podjela diploma za 67 učenika novosarajevskih škola koji su pobijedili na takmičenjima iz osam nastavnih predmeta. 

Uručene su i zahvalnice nastavnicima koji su pripremali prvoplasirane učenike, te direktorima novosarajevskih osnovnih škola koji su dali doprinos u organizaciji i realizaciji općinskih takmičenja. 

Punoj sali novih generacija, pametnih glavica obratio se općinski načelnik dr. Hasan Tanović. Zahvalio je učenicima što vrijedno rade na sebi, njihovim roditeljima što ih usmjeravaju na takav način, a nastavnicima što ih podupiru u ideji da stečeno znanje iskažu kroz takmičarski duh.

"Želja nam je da budemo općina koja će biti prepoznata da pomaže mladima i onima u osnovnoj i u srednjoj školi. Ako je nekima slučajno promaklo, mi smo općina koja je dodijelila više od hiljadu stipendija ove godine, što je najveći broj stipendija koji je jedna lokalna zajednica podijelila. To govori mnogo, da imamo mnogo mladih, ali i uspješnih ljudi. Radimo s direktorima osnovnih i srednjih škola, pomažemo njihov rad kroz dodjelu finansijskih sredstava i nastavit ćemo tako raditi i ubuduće. Podržali smo i Sportske igre mladih. Zasigurno su sve to primjeri koji vam trebaju skrenuti pažnju na činjenicu da razmišljamo o vama i vašoj budućnosti", poručio je načelnik Tanović.

Općina Novo Sarajevo je simbolično novčano i nagradila učenike. U revijalnom dijelu manifestacije predstavit će se učenici Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.