16 C
Sarajevo
16.04.2024

Demokrati i Trumpova administracija blizu dogovora o paketu pomoći ekonomiji

Klub poslanika Demokratske stranke u Kongresu i Trumpova administracija blizu su dogovora o paketu pomoći za ekonomiju zbog koronavirusa, izjavila je novinarima u petak predsjedavajuća Predstavničkog doma Nancy Pelosi nakon razgovora s američkim ministrom finansija Stevenom Mnuchinom.

– Blizu smo. Razmjenili smo papire. Opet ćemo razgovarati danas  – rekla je Pelosi dok su se pregovori nastavili oko paketa za pomoć ekonomiji kako bi se pomoglo ublažavanju ekonomskih šokova od koronavirusa jer je rastuća epidemija potresla Amerikance i nastavila uznemiravati finansijska tržišta.

Pelosi i Mnuchin, koji vode pregovore uime republikanske administracije predsjednika Donalda Trumpa, pokušavaju postići sporazum o paketu ekonomske pomoći nakon što je Kongres prethodno odobrio 8,3 milijarde dolara za borbu protiv bolesti.

- OGLAS -

Mnuchin je u intervjuu za CNBC rekao da pregovori idu jako dobro.

Demokrati žele daljnje korake u rješavanju ekonomskih teškoća, uključujući bolovanje, osiguranje u slučaju nezaposlenosti i finansiranje programa za hranu, dok Republikanci oklijevaju oko onog što su nazvali teškim prijedlogom Demokrata, posebno odredbom o plaćenom dopustu za zaposlene, prenosi Reuters.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA