Vijesti
Optužnica: Novosađanin u BiH prokrijumčario veću količinu droge Tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv državljanina Srbije zbog neovlaštenog međunarodnog prometa opojnim drogama.
#

Optuženi Đorđe Nedimović (1976), iz Novog Sada, tereti se da je iz Srbije u BiH prokrijumčario veću količnu različitih narkotika i opojnih droga, namijenjenih prodaji na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini.

Nedimović, koji je rođen u Novom Sadu, a nastanjen u Beočinu, nalazi se u pritvoru.

“Optuženi se tereti da je, dana 26. jula 2020. godine, u namjeri sticanja nezakonite imovinske koristi, izvršio međunarodno krijumčarenje opojnih droga marihuana - cannabis, ekstazi, spid (amfetamin), kokain, heroin, hašiš, kao i različitih tableta sa narkotičkim svojstvima, u ukupnoj količini od više od stotinu grama, s područja R Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine sa namjerom dalje prodaje na teritoriji BiH“, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

U počinjenju kaznenog djela optuženi je otkriven od strane pripadnika Granične policije BiH, prilikom krijumčarenja opojne droge u vozilu kojim je upravljao, na međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.