Vijesti
Osmanagić odgovorio na prozivke Srđana Puhala (VIDEO) Nakon što je psiholog Srđan Puhalo gostovao u emisiji "Izvan okvira" na N1 televiziji 7. septembra, te prozvao sociologa Semira Osmanagića, uslijedila je reakcija.
#

Semir Osmanagić oglasio se u videu, koji je objavila YouTube stranica "Bosnian Pyramids TV", u kojem je između ostalog poručio:

"Zbilja ko je Semir Osmanagić? Najprije, riječ je o pandemiji koronavirusa koja izaziva bolest kodnog naziva COVID 19. Ovdje, međutim, nije riječ samo o bolesti, niti medicinskoj struci. Pandemija utiče na sve oblasti života - na makroekonomiju i politekonomiju, na poslovnu politiku i mikroekonomiju, na finansijski svijet, na političke odnose, na rad obavještajnih službi. Utiče na čitav set globalno važnih pitanja. A ko se bavi takvim društvenim pitanjima? Vjerovatno nauka o društvu. Zove se sociologija. A Semir Osmanagić je doktor socioloških nauka. Da bi posta doktor nauka, morao je ovladati naučnom metodologijom", kazao je u uvodnom obraćanju u svom odgovoru Srđanu Puhalu, sociolog Semir Osmanagić.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.