-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Burna rasprava Škrijelja sa Čavaljugom i Izetbegović: Obratite se na ulici, u rektoratu nećete

Šrijelj je danas u prostorijama UNSA održao konferenciju za medije na kojoj je bilo govora o Zakonu o visokom obrazovanju KS, ali i dešavanjima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. 

Sasvim neočekivano, njegovom pozivu odazvala se direktorica KCUS-a i profesorica na Medicinskom fakultetu UNSA Sebija Izetbegović zajedno s ostalim profesorima s Medicinskog fakulteta UNSA. 

Mediji su nakon Šrijeljevog obraćanja pokušali uzeti izjavu od predstavnika Medicinskog fakulteta UNSA, ali je Škrijelj to zabranio riječima kako ni on ne dolazi na konferencije za medije u KCUS-u. 

- OGLAS -

“Nikada nisam došao niti sam tražio da se obratim tamo. Ovo je prostor UNSA i nije politička tribina. Konferencija je završena. Zahvaljujem se medijima i neće biti više obraćanja. Dakle, neće biti više obraćanja u ovoj sali”, rekao je Škrijelj.

Šrijelj i predstavnici Medicinskog fakulteta održali su pravu predstavu za javnost. Rektor je poručio uposlenicima Medicinskog fakulteta UNSA da se obrate na ulici ili na KCUS-u nakon čega je vršiteljica dužnosti dekanese Medicinskog fakulteta UNSA Semra Čavaljuga pozvala zainteresovane medije na Medicinski fakultet u Sarajevu kako bi im dali izjave. 

Protiv Škrijeljevog istupa pobunila se Sebija Izetbegović koja je tražila da se izjava medijima da u sali, a Škrijelj je novinarima zaprijetio kako će poslati protestnu notu urednicima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA